Za sutra zakazana osma sednica Skupštine grada Bora

0

BOR – U najznačajnije predloge odluka koje će se naći pred odbornicima Skupštine grada Bora na osmoj sednici, spada Izveštaj o izvršenju budžeta u prvoj polovini godine prema kome je ostvareno 46,49 odsto planiranih prihoda, odnosno milijardu 152 miliona dinara. Izvršenje rashoda iznosilo je 863 miliona dinara, odnosno 33,34 odsto. Razlog za nešto manje rashode je to što veći deo javnih nabavki nije bio završen u prvih šest meseci, tako da će izdaci za kapitalne investicije u drugom delu godine biti veći.

Na dnevnom redu naći će se i predlog odluke o razrešenju vršioca dužnosti direktora Apoteke Bor, na zahtev generalnog državnog revizora. Kako se čulo na sednici Gradskog veća, imenovanja novog direktora borske Apoteke neće biti, a način izmirenja dugova dobavljačima i zaposlenima, koja iznose 671 milion dinara, za sada nije tačno utvrđen. Deo ovih dugova moraće da vrati Grad Bor kao osnivač, a deo će, kako se očekuje, vratiti republika.

Odbornici će odlučivati i o izveštajima o radu javno komunalnih preduzeća „Toplana“, „Vodovod“, „Bogovina“ i „3. oktobar“, Javnog preduzeća za stambene usluge, Zoološkog vrta i Biznis inkubator centra u 2018. godini. Prošle godine gubitak u poslovanju Toplane bio je 132 miliona dinara, a Vodovoda 143 miliona, dok je najveću dobit od 13 miliona ostvarilo Javno preduzeće za stambene usluge Bor.

Na dnevnom redu Skupštine grada naći će se i predlog o davanju saglasnosti Javno komunalnom preduzeću Toplana Bor za uzimanje kredita od 155 miliona dinara, namenjenom isplati duga za energente utrošene u prethodnoj grejnoj sezoni.

Odlučivaće se i nekoliko predloga koje se odnose na komunalnu miliciju, pre svega organizaciji gradske uprave, koja bi po sistematizaciji trebalo da ima najmanje tri komunalna milicionera, izgledu uniformi, obeležja i boji primenjenoj na vozilima komunalne milicije.

Jedna od predloženih odluka je i proširenje delatnosti Javnog preduzeća za stambene usluge Bor na upravljanje opštinskim putevima i javnim parkinzima, odnosno parking servisom, a naziv ovog preduzeća trebalo bi da bude promenjen u Javno komunalno preduzeće za stambene usluge Bor. Prema planu, parking u Boru se neće ni u narednom periodu naplaćivati, a parking servis imaće zadatak da po nalogu komunalne milicije uklanja vozila.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi sutrašnju sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *