Za uređenje građevinskog zemljišta 300 miliona dinara

0
BOR – U najznačajnije predloge, koje su usvojili članovi Opštinskog veća u Boru, spadaju odluke o Programu uređenja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture, kojima je predviđeno da u 2015. godini za kapitalne investicije, pripremu, održavanje i opremanje građevinskog zemljišta bude izdvojeno 300 miliona dinara. Još 58 miliona dinara predviđeno je za održavanje komunalne infrastrukture. Najznačajnije planirane kapitalne investicije su izgradnja saobraćajnog mosta u Slatini, rekonstrukcija i uređenje novog Zlotskog puta i ulice Nikole Kopernika.
Usvojen je i predlog odluke o uplati dela neto dobiti javnih preduzeća i privrednog društva u budžet Opštine Bor, kojim se predviđa da javna preduzeća koja su po završnom računu za 2014. godinu ostvarila dobit najmanje polovinu uplate u opštinski budžet do kraja novembra.
Doneta je i odluka o smanjenu populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Bor, koja je dogovorena sa veterinarskom, zoo higijenskom službom i Društvom za zaštitu životinja. Cilj je između ostalog da se postojeće prihvatilište u JKP „Treći oktobar“ proširi, kako bi mogao da bezbedno prihvati veći broj napuštenih životinja. Ukoliko odbornici usvoje ovaj predlog sledi izrada Akcionog plana koji će predvideti sve postupke i donošenje opštinske odluke o čuvanju domaćih životinja.
Članovi Opštinskog veća usvojili su, između ostalog, i predlog odluke o stipendiranju studenata, kojom se predviđa da pravo na stipendiju imaju studenti čiji je prosek veći od osam i po, zatim korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i kontrolu kvaliteta vazduha.
Od dvadeset predloga odluka koliko su na sednici usvojili članovi Opštinskog veća u Boru odbornici SO Bor će na narednoj sednici odlučivati o četrnaest. Ostale odluke su pravilnici o standardima za obavljanje poslova Službe pomoći u kući, uslovima za pružanje usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, sufinansiranju sporta, sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i imenovanju članova saveta za bezbednost saobraćaja, što je u direktnoj nadležnosti Opštinskog veća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *