Za zemljište za šoping mol u Boru ponuđeno 295 miliona dinara

Izgradnja šoping mola pored Sportskog centra u Boru mogla bi da počne ove godine. Za kupovinu zemljišta javila se jedna kompanija, koja je ponudila približno 300 miliona dinara. Planirana je izgradnja 15 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora.

BOR – Javna licitacija za kupovinu zemljišta namenjenog izgradnji novog šoping centra u Boru završena je 3. marta. Na njoj se javila kompanija Open Air Srbija, predstavnik Big Fešna za našu zemlju, sa ponudom od 295 miliona dinara, koja je ujedno bila i najpovoljnija. Predviđena je izgradnja 15 hiljada kvadratnih metara prostora namenjenog prodajnim objektima, a rok za završetak radova je dve godine od potpisivanja ugovora. Očekuje se da u njemu posao može da dobije najmanje 150 osoba.

Odluka o prodaji zemljišta, naći će se pred odbornicima Skupštine grada na narednoj sednici, a ukoliko bude usvojena, ugovor će biti potpisan. Lokacija na kojoj će se graditi je u blizini Sportskog centra, u delu gde se sada nalazi stadion Rudara i teniski tereni.

Najveći deo novca dobijenog od prodaje zemljišta, biće uložen u izgradnju novog sportskog kompleksa u naselju Metalurg, koji bi prema postojećem projektu trebalo da obuhvata fudbalski teren sa atletskom stazom, otvorene stadione za male sportove, balon halu za tenis i fiskulturnu salu. S obzirom na to da je fudbalski klub Mali Bor preuzeo stadion Rudara, njima će grad po ugovoru koji je sklopljen, isplatiti naknadu i omogućiti da klub nastavi rad na pomoćnom terenu gradskog stadiona, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.