Zatvoreni bazeni u Boru počinju da rade tokom naredne nedelje

BOR – Zatvoreni bazeni u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ trebalo bi da počnu da rade za posetioce i sportske klubove naredne nedelje.

Radnici ove ustanove na vreme su završili sve pripreme i bazeni su puni, ali je potrebno vreme da se temperatura vode podigne, s obzirom na to da se zagreva gradskim centralnim grejanjem. Trenutna temperatura u velikom bazenu je 18, a u malom 22 stepena, što nije dovoljno za kupače. S obzirom na to da je Sportski centar dobio grejanje prvog novembra, očekuje se da tokom naredne nedelje temperatura vode dostigne odgovarajući nivo.

Kako bi bazeni radili cele godine i kako bi se izbegle pauze u sezoni, što je značajno kako za sportske klubove, tako i za građane, grejanje vode i prostorija na zatvorenim bazenima moralo bi da bude nezavisno od gradske toplane. Plan lokalne samouprave je da u okviru projekta izgradnje Akva parka, čiji se početak očekuje naredne godine, postave toplotne pumpe koje bi omogućile grejanje vode tokom cele godine na zatvorenim bazenima.

Cena ulaznice za građane će ove sezone ostati ista kao 2021. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.