Završen konkurs za javne radove

BOR – U okviru realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je Javni konkurs za sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom. Prijavljivanje poslodavaca završeno je 20. jula, polovina projekta je iz javnog sektora, a druga polovina iz udruženja građana i od privatnih preduzetnika.

„Na konkurs se prijavilo devet kandidata koji bi želeli da zaposle 62 osobe sa invaliditetom još 35 za ostale osobe, koji bi na javnim radovima mogli da uposle 272 lica. To je gotovo tri puta više osoba od broja koji je propisan konkursom. Imamo mogućnost da zaposlimo 140 lica sa evidencije, od kojih su 50 osobe sa invaliditetom. Komisija će odlučiti koji će konkurs biti finansiran, a osim osoba sa invaliditetom prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i nisko kvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.“- kaže Sonja Stanković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Bor

Do 10. avgusta Nacionalna služba za zapošljavanje doneće odluku koji će se projekti finansirati, a javni radovi će početi najkasnije 10. septembra.

Naknada za lica angažovana na javnim radovima iznosi 15 hiljada dinara, a maksimalno trajanje javnog rada je tri meseca.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2z0r90″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.