Završeno prvo tromesečje u osnovnim školama

U osnovnim školama na teritoriji Grada Bora nastavna godina se odvija po planu i programu i bez problema. U prvom klasifikacionom periodu, uspeh i vladanje đaka su na nivou prethodnih godina, bez većih oscilacija. Predstoje analize dosadašnjih rezultata i u narednom tromesečju veća pažnja će biti posvećena oblastima koje su bile teže za savladavanje.

BOR – Školska godina se u borskim osnovnim školama od 1. septembra odvija bez problema. Ispunjeni su svi zacrtani planovi, đaci su se nakon letnjeg raspusta adaptirali i aktivirali, a u ovom periodu analiziraju se prvi rezultati njihovog zananja.

U prvom klasifikacionom periodu, uspeh i vladanje đaka su na nivou prethodnih godina, bez većih oscilacija. Predstoje analize dosadašnjih rezultata i u narednom tromesečju veća pažnja će biti posvećena oblastima koje su bile teže za savladavanje. Inicijalni testovi su pomogli da rezultati već sada budu za nijansu bolji, što je i bio njihov zadatak, a do kraja prvog polugodišta očekuju se nešto bolji rezultati“, kaže Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

Nakon prve nedelje novembra đake očekuje kratak predah od školskih obaveza, jesenji mini raspust.

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, za učenike osnovnih škola predstoji jeseni raspust, u periodu od 8. do 12. novembra, a to vreme deca mogu da iskorist  za mini odmor ili za učenje ukoliko nisu zadovoljni rezultatima u prvom tromesečju“, kaže Petković.

Iako je proba male mature tek u martu, a završni ispit u junu naredne godine, već sada počinju pripreme i za ovaj značajni zadatak za učenike osmog razreda, tako da ove đake u decembru očekuje izjašnjavanje po pitanju izbora trećeg predmeta koji će, osim matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika, raditi na završnom ispitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.