Završeno uređenje teretne obilaznice oko Bora

0

BOR – Teretna obilaznica oko Bora od skretanja za selo Oštrelj do Bunara u naselju Brezonik je završena. Uređenjem ove deonice stvoreni su uslovi da se teretni transport izmesti iz grada. Prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi korist od izgradnje obilaznice je višestruka. Saobraćaj u gradu biće rasterećeniji i bezbedniji, biće manje prašine i zagađenja, a asfalt će imati manji pritisak odnosno očekuje se manji obim oštećenja kolovoza. Takođe, meštani okolnih sela imaće bolju saobraćajnu povezanost, tvrde nadležni.

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora je prilikom obilaska ove deonice najavio da će se u skupštinsku proceduru vratiti Odluka o obustavi teretnog saobraćaja kroz grad, čime će se i zakonski stvoriti uslovi da se kretanje teretnih vozila usmeri van urbane sredine. Osim povećane bezbenosti učesnika u saobraćaju, biće omoćen kvaliteniji transport robe i usluga ka kompaniji Zijin, istakao je Milikić.

Ukupna vrednost investicije je 208 miliona dinara. Finansirana je iz republičkog budžeta, posredstvom JP Putevi Srbije. Ukupna dužina obilaznice je oko pet i po kilometara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *