Završni koncert Muzičke škole u Majdanpeku

MAJDANPEK – Muzička škola „Ranko Krivić“ u Majdanpeku i ovog juna za kraj školske godine priredila je završni koncert u Centru za kulturu, na kojem su se predstavili učenici sa sva četiri odseka – klavira, harmonike, gitare  i violine.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje, koju u matičnom objektu u Majdanpeku i odeljenjima u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi pohađa 140 učenika, osnovana je još 1976. godine i zahvaljući predanom radu i stručnom nastavnom kadru, iz godine u godinu postiže brojne uspehe na muzičkim takmičenjima.

Samo u toku ove školske godine osvojili smo dve prve nagrade na prestižnom međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“, a bilo je i drugih zapaženih i nagrađenih nastupa naših učenika. Smatram da su za opšte obrazovanje dece muzička kultura i muzičko obrazovanje izuzetno značajni, a naučno je dokazan i pozitivan uticaj kvalitetne muzike na razvoj moždanih funkcija kod dece“, kaže Radojka Vuković, direktor majdanpečke muzičke škole.

Od 1.septembra u prvi razred krenuće još 41 učenik, a tokom ovog upisnog roka najviše interesovanja bilo je za odsek klavira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.