Zbog dva inficirana radnika odložen početak rada PU „Marija Munćan“ u Majdanpeku

MAJDANPEK – U Majdanpeku su potvrđena dva slučaja korona virusa kod zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“ što će odložiti početak rada vrtića, planiran za ponedeljak 11. maj. Prisustvo Covida 19 utvrđeno je nakon testiranja svih radnika ove ustanove, pred najavljeni početak rada, koji će biti odložen za 14 dana, s obzirom na to da će još 13 zaposlenih u obdaništu u naredne dve nedelje biti u karantinu.

Kako su novi slučajevi korone otkriveni gotovo mesec dana od prvog i do juče jedinog obolelog u Majdanpeku, danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije, tokom koje je stigla potvrda o još jednoj inficiranoj osobi  u gradu.

Na žalost desilo se ono što smo nismo očekivali, jer smo u protekla dva meseca imali stabilnu epidemiološku situaciju. Zbog novonastale situacije, na sednici Štaba doneli smo odluku o pooštravanju kontrole nošenja zaštitnih maski i rukavica, posebno u zatvorenim prostorima, ugostiteljskim lokalima i na zelenoj pijaci“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine i komandant Štaba, dodajući da je o odlaganju početka rada vrtića obaveštena Školska uprava u Zaječaru.

Nakon što je stigla potvrda prisustva korona virusa kod dva radnika Predškolske ustanove, 26 lica, koja su bila u najbližem kontaktu stavljeno je u izolaciju, dok se za još 25 zaposlenih čekaju rezultati testa na Covid 19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *