Zbog ekspanzije korone vanredna situacija u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u skladu sa preporukom Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, Štab za vanredne situacije doneo je na današnjem zasedanju odluku o proglašavanju vanredne situacije na području opštine Majdanpek, uz sve prateće mere, za koje je izdata naredba o doslednom sprovođenju .

U protekla 24 sata registrovano je 15 novozaraženih Covidom-19, a za 28 osoba se čekaju rezultati iz laboratorije „Vatreno oko“. Noćas su još tri pacijenta prebačena u Klinički centar Niš, gde se iz opštine Majdanpek trenutno leči 13 pacijenata, dok su dva hospitalizovana u požarevačkoj bolnici“, rekao je na sednici Štaba doktor Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja, apelujući na sugrađane da se ponašaju odgovorno, da oni koji su bolesni to ne kriju, već se jave Covid ambulanti, da sumnjivi na korona virus ne šetaju gradom i šire zarazu, te da se svi kojima je propisana mera kućne izolacije to maksimalno poštuju.

Predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović informisao je članove Štaba o zajedničkom sastanku čelnika lokalnih samouprava Borskog i Zaječarskog okruga, na kojem je dogovorena kupovina PCR aparata, uz učešće gradova i opština, srazmerno broju stanovnika, za potrebe Zavoda za javno zdravlje „Timok“ čime bi bio rešen problem dugog čekanja na rezultate testiranja.

Inače, ukupno od početka epidemije, od marta, u opštini Majdanpek registrovano je 27 obolelih od korone, dok su dva lica preminula. Tačni podaci, vezani za broj inficiranih i hospitalizovanih, koji se ažuriraju svakog dana, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ Majdanpek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *