„Zeleno svetlo“ odbornika SO Majdanpek za budžet u 2020. godini

MAJDANPEK – Najvažniji dokument usvojen na današnjoj, 11. sednici Skupštine opštine Majdanpek je budžet za 2020. godinu, projektovan na milijardu 75 miliona dinara, što je na nivou prošlogodišnjeg iznosa.

Prema rečima Dragana Popovića, predsednika Opštine, najveće smanjenje rashoda odnosi se na subvencije gradskoj toplani, dok su planirana izdvajanja za ostale korisnike budžeta uglavnom na nivou prošlogodišnjih.

Danas smo, takođe, doneli Odluku o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću za proizvodnju i distribuciju toplotne energije „Majdanpek“ koja se odnosi na davanje garancija za kreditno zaduživanje ovog preduzeća, kod poslovne banke, u iznosu ne većem od 60 miliona dinara“, dodao je Popović.

Odbornici su, takođe, dali saglasnost i na treći ovogodišnji rebalans, kao i na  odluke o visini poreza na imovinu i boravišne takse na narednu godinu, zatim na Kadrovski plan opštine, informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih programa poslovanja javnih preduzeća, a prihvatili su i predlog Komisije za kadrovska pitanja da i u narednih 12 meseci na mestu vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za puteve i građevinsko zemljište ostane Dejan Mladenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *