Ženski fudbal sve popularniji u Majdanpeku

MAJDANPEK – Ženski fudbal sve je popularniji u Majdanpeku. Za samo pet godina, koliko postoji, Ženski rudarski fudbalski klub, uspeo je da formira dve selekcije, iznedri jednu seniorsku reprezentativku, a trenutno dve članice kadetskog tima brane boje reprezentacije Srbije do 15 godina.

Klub broji šezdeset registrovanih igračica, podeljenih u dve selekcije, koje se takmiče u Drugoj ligi Srbije, odnosno Razvojnoj ligi Srbije grupa jug. Ambicije su im plasman u viši rang.

Volimo fudbal baš zato što nije tipičan sport za devojčice. Takmičimo se u dosta jakoj ligi, ali kao i svi sportisti nadamo se višem rangu. Vredno treniramo i  verujemo da ćemo uspeti u tome“, saglasane su saigračice Sofija Munćan, kapiten kadetske selekcije i Jovana Stojković i Nevena Stešić, članice reprezentacije Srbije do 15 godina.

„Kao i na svim utakmicama i u ženskom fudbalu desi se i po neka tuča, ali  i tu se dobro snalaze“, kažu.

Osim velike sportske želje, članice ŽRFK Majdanpek imaju i  podršku uprave kluba i lokalne samouprave.

Zaista imamo dosta razumevanja u našoj opštini, što je veoma bitno jer je ženski fudbal  u Majdanpeku  u ekspanziji“, ističe Miodrag Ilić, predsednik Uprave kluba, dodajući da je interesovanje devojčica sve veće.

Mlađa, kadetska selekcija nam se takmiči u izuzetno jakoj ligi, u kojoj je i jedan „Mašinac“, institucija ženskog fudbala kod nas. Što se seniorske selekcije tiče cilj nam je da za dve godine pređemo u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu ligu Srbije.“

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *