Zimska služba reagovala na vreme

BOR-Svi putni pravci na teritoriji grada Bora su prohodni.  Borski komunalci su očistili sneg sa puteva, posipali dvadesetak tona soli  i saobraćaj  funkcioniše bez većih problema. Iako  je sneg ove godine poranio ekipe su bile spremne, jer su obilnije padavine najavljivane.

„Na vreme smo intervenisali i uspeli smo sve pravce prema selima da držimo prohodnim. U gradu smo veći broj ulica i trotoara očistili, ali problem su nam ulice u kojima su parkirani automobili. Njih ne možemo da čistimo i zato upozoravamo sve vlasnike da ih pomere sa ulica i totoara“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

S obzirom na manju količinu padavina postojeća mehanizacija je dovoljna. Preostala vozila se ubrzano osposobljavaju, jer se naredna dva dana najavljuju veće snežne padavine.

Mi smo se jako brzo sa jesenjih poslova preorjentisali na zimsko održavanje. Pošto je sneg pao neočekivano to nije lako i neka vozila još uvek pripremamo“, dodao je Orsovanović.

 Prva količina soli je stigla na deponiju Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru, a narednih dana  snabdevanje će biti upotpunosti normalizovano. Za zimsko održavanje puteva na teritoriji  grada Bora ugovoreno je 830 tona soli i 630 kubnih metara agregata.

Zimska služba reagovala na vreme, 19.novembar 2018.(RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *