Značajna uloga školskih policajaca

0

Nedelju dana posle tragičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladimir Ribnikar, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji pojačano je prisustvo školskih policajaca. Takva situacija je i u Boru, kako u gradskim školama, tako i u onima koje su na selu. Njihov zadata je preventivno delovanje i davanje sigurnosti deci i školskom osoblju.

BOR – Posle tragičnih događaja prošle nedelja, ubistva dece u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i dan kasnije masovnog ubistva u okolini Mladenovca, osnovni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova je zaštita i bezbednost dece u osnovnim i srednjim školama.

Prema rečima načelnika Odeljenja policije Policijske uprave Bor Perice Arsića, od osmog maja, u svim gradskim i seoskim osnovnim i srednjim školama u Boru raspoređeni su školski policajci koji dežuraju tokom nastave. Njihova uloga je prvenstveno da pruže učenicima, nastavnicima i roditeljima sigurnost i da uspostave što bolji kontakt sa decom, kako bi pokazali da su tu zbog njih.

U međuvremenu organizovani su i sastanci sa nastavnicima, roditeljima i lokalnom samoupravom, kako bi se dogovorile sve aktivnosti policije, a u narednom periodu biće nastavljeno organizovanje predavanja, tribina, i interaktivnih radionica, čiji je cilj podizanje bezbednosne kulture učenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *