106 umetnica na 16. međunarodnoj izložbi „Žene slikari“

MAJDANPEK – U Majdanpeku je juče otvorena 16. međunarodna izložba „Žene slikari“, koja je ove godine okupila 106 umetnica, iz Meksika, Holandije, Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, sa ukupno 174 rada.

Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, ove godine izostao je Grand Prix izložbe, već su dodeljene samo prve nagrade u pet kategorija. Prva nagrada za slikarstvo pripala je Josipi Križanović iz Subotice, za crtež Snežani Premović iz Raške, grafiku Aniti Jovanović Radosavljević iz Velike Plane, za  skulpturu Dariji Stipanić iz Rijeke i u kategoriji Digital art Miljani Radenković iz Bele Palanke.

Pored pet prvih nagrada dodeljene su i tri pohvale koje su otišle u ruke Jotove Rumijane iz Holandije, Vesne Milanović iz Beograda i Jelene Kostić iz Novog Sada.

Inače, za deceniju i po, koliko postoji ova jedinstvena likovna manifestacija, koja je s godinama postala kulturni brend Majdanpeka, na izložbi „Žene slikari“ učestvovalo je čak dve i po hiljade umetnica iz 20 zemalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *