Počelo letnje održavanje puteva u borskoj opštini

BOR- Za asfaltiranje puteva u selima borske opštine ove godine biće utrošeno 30 miliona dinara, a za letnje održavanje još deset. Posipanje rizlom koje je povereno Javno komunalnom preduzeću „3.oktobar“ je već počelo.Deo radova je već završen u Metovnici, Suvoj reci, Šarbanovcu, a od ponedeljka će biti nastavljeno u ostalim seoskim mesnim zajednicama.

Paralelno ćemo posipati rizlu  i u perifernim gradskim mesnim zajednicama prema zahtevima koje smo dobili od saveta mesnih zajednica. Za sanaciju betonskih staza dobili smo više od tri miliona dinara i u ovoj  godini ćemo pokušati da završimo ovaj posao, ali  i da izgradimo nove staze gde je neophodno“, rekao je Nebojša Janošević,načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj Opštinske uprave Bor.

Završena je i javna nabavka za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Za vertikalnu signalizaciju smo predvideli tri miliona i 325 hiljada,a horizontalnu dva miliona 300 hiljada dinara. Do trećeg maja trebalo bi da dobijemo izvođača radova za semafore“,naglasio je Janošević.

Ono što je takođe veoma bitno biće nastavljeno i asfaltiranje ulica u gradu i to najpre udranih rupa.

Primetno je da je ove godine bilo dosta snega i ledabačena je velika količina soli koji je neprijatelj puteva. Od ponedeljka počinjemo pripremu dokumentacije“, dodao je na kraju Nebojša Janošević.

U Boru je, takođe, počela i sanacija fontana, prva pored Doma kulture već radi, a preostale će biti aktivirane do kraja naredne nedelje. Završena je takođe i javna nabavka za održavanje atmosferske kanalizacije,a  ugovor je potpisan sa Javno komunalnim preduzećem Vodovod. Za ove namene iz budžeta Opštine Bor izdvojeno je oko četiri miliona dinara, a radovi će početi već tokom naredne nedelje. Ove godine  će biti utrošeno više para u odnosu na  prošlu, jer će veća pažnja  biti posvećena čišćenju rešetki i slivnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.