4. Foto safari u Boru

BOR – Više od dvadeset fotografa iz Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Švedske, Velike Britanije, Novog Zelanda i Srbije učestvuje na četvrtom međunarodnom safariju „Dobra i loša zemlja“ koji se do 28. maja, u organizaciji udruženja građana Vilaž i foto klubova Dunav i Balkan, održava u okolini Bora, Boljevca i Zaječara. Osim Zlotske pećine i Lazarevog kanjona, tradicionalne bačije, Borske reke, sela Gornjane, ćumurane i radnje za proizvodnju rakije u Boljevcu, najveću pažnju fotografa privlače površinski kop i crveno jezero, koje je za goste uvek posebno interesantno.

Suprug i ja dolazimo sa Novog Zelanda. Nikada pre nisam videla ovakvo jezero. Zato sam i odlučila da dođem i napravim dobre slike“, rekla je Lisa Wu, fotograf sa Novog Zelanda.

Prvi put sam ovde i prezadovoljna sam. Posetili smo i kop i zaista je za fotografa ovo odlično mesto“ dodala je Zdenka Šfiligoj iz nove Gorice u Sloveniji.

Bio sam ovde pre pet godina i imao sam priliku da u pratnji Bore i prijatelja obiđem ovu oblast. zadivljen sam crvenim jezerom, kao i činjenicom da više nema zagađenog vazduha“, rekao je Goran Zebuhr iz Švedske.

Imate divne predele ali glavni razlog mog dolaska je želja da pokažemo svima i devastirana područjaa pre svega napore ljudi da ta područja i prirodu zaštite“, dodao je Flavijan Savesku iz Rumunije.

Gosti iz inostranstva nisu krili impresije atrakcijama i prirodnim lepotama Bora i okoline, što je i cilj održavanja foto safarija koji pruža mogućnost da se vide i zabeleže fotografije oblasti, koje posetiocima i turistima inače nisu dostupne.

Trenutno je u poseti 20 fotografa iz mnogih zemalja a imali smo najavu i gostiju iz Kine koji su bili sprečeni da dođu. Nadamo se da će foto safari zaživeti i očekujemo veći broj gostiju narednih godina“, rekao je Borislav Milovanović iz Foto kluba Dunav.

Shodno interesovanju stranih fotografa, koje je iz godine u godinu sve veće, peti polujubilarni foto safari biće još sadržajniji i bogatiji, ističu u udruženju građana Vilaž i foto klubovima Dunav i Balkan, koji su organizatori foto safarija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *