Državno prvenstvo najboljih kadetskih ekipa rukometašica u Boru

BOR – Da je Bor grad sporta potvrdilo je i dvodnevno državno prvenstvo za najbolje kadetske ekipe rukometašica koje je juče otvoreno u Sportskom centru u Boru.

Zadovoljstvo mi je da vas ispred grada Bora pozdravim i da ispratimo ove mlade nade i vidimo gde se nalazi srpski zenski rukomet, znajući da smo nekada bili olimpijski, svetski i evropski prvaci. Nadam se da je ovo budućnost ženskog sporta, nadam se da će veliki broj vas učesnica današnjeg državnog turnira biti prvotimke svojih klubova, biti buduće reprezentativke i na taj način opravdati sve ono što su vaši roditelji i klubovi uložili u vas. Boru čini zadovoljstvo kao jednom od centara ženskog i muškog rukometa u Srbiji da je domaćin ovakve manifestacije. Želim vam da ovaj turnir prođe u najboljem redu, da ne bude povreda, da ostvarite svoje planove koje ste zacrtali pre dolaska na turnir. Neka pobedi najbolji, želim vam svaku sreću i dobar rezultat“, istakao je Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada Bora.

Osim kadetske ekipe Ženskog juniorskog rukometnog kluba Bor, na prvenstvu učestvuje još 11 ekipa iz Beograda, Umčara, Crvenke, Petrovca, Rume, Ćuprije, Temerina, Debeljače, Boljevca i Vrčina. Sve učesnike prvenstva pozdravio je i predsednik Upravnog odbora ŽJRK Bor RTB Boban Todorović koji je istakao značaj bavljenja sportom.

Dobrodošli u grad bakra i grad rukometa. Koristim priliku da Vas ispred ženskog juniorskog rukometnog kluba Bor pozdravim i vama deco da poželim mnogo sreće i dobro zdravlje tokom ovog takmičenja jer škola je najbitnija, zdravlje i na kraju sport. Dobrodošli još jednom u grad bakra”, rekao je Boban Todorović, predsednik Upravnog odbora ŽJRK Bor RTB.

Nakon jučerašnje pobede nad Temerinom, borske rukometašice poražene su od Umčara i ekipe Slovena iz Rume. Polufinalne i finalne utakmice igraju se večeras.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *