57. Festival „Mokranjčevi dani“ u Negotinu

0

Opština Negotin uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja, pokrovitelj je ovogodišnjeg 57. Festivala „Mokranjčevi dani“ u Negotinu. Organizator festivala, Dom kulture u Negotinu, pobrinuo se da svih sedam festivalskih dana ispuni zanimljivim sadržajem, kako bi i ovoga puta opravdao poverenje brojnih posetilaca. Na festivalu će nastupiti između 800 i 900 učesnika, a svečano otvaranje je 9. septembra u 18 časova u dvorištu rodne kuće Stevana Stojanovića Mokranjca.

NEGOTIN – U Negotinu se od 9. do 15. septembra održava 57. Festival kulture „Mokranjčevi dani“. Otvaranje festivala tradicionalno će biti u dvorištu Mokranjčeve rodne kuće, uz fanfare i ceremoniju podizanja festivalske zastave.

Na otvaranju će nastupati svi negotinski horovi uz pojačanje kamernog novosadskog hora, prošlogodišnjeg pobednika u natpevavanju horova pod dirigentskim vođstvom Božidara Crnjanskog, a izvešće čuvenu Mokranjčevu VI rukovet. Ove godine besedu će održati dr Katarina Tomašević, direktorka muzikološkog instituta SANU iz Beograda. Tokom sedam dana trajanja, redovni programi održavaće se u prepodnevnim satima, Klasika u 11, u okviru koje se predstavljaju mladi, neafirmisani umetnici. Flautista Ljubiša Jovanović, pijanista Aleksandar Serdar i ansambl Metamorfozis samo su neka od poznatih imena koja će obeležiti zanimljive večernje programe. U Hramu „Svete Trojice“ u Negotinu biće održana dva koncerta duhovne muzike, hor „Josif Marinković“ iz Vršca i hor „Radio televizije Srbije“ koji će zatvoriti 57. festival“, najavila je Jovanka Stefanović Stanojević, direktor Doma kulture u Negotinu.

Tokom sedam dana posetioci će moći da isprate i naučne tribine i promocije. Na ovogodišnjim Mokranjčevim danima nastupiće između 800 i 900 učesnika, organizator festivala je Dom kulture a pokrovitelji Opština Negotin i Ministarstvo kulture uz pomoć brojnih prijatelja festivala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *