Aranžmani za letovanje skoro rasprodati

0

BOR – Da bi iskoristili popuste i do 40 odsto nižim cenama, platili letovanje, mnogi Borani su odabrali ili biraju destinaciju za putovanje. Za one koji još uvek nisu odlučili gde će provesti odmor tokom letnjih meseci, turističke agencije pripremile su zanimljive ponude.

Borani nažalost slabo zimuju, ali na sreću letuju jako puno. Ono što je interesantno sve ranije se uplaćuju aranžmani za letovanje za narednu sezonu. Ono što je i nas iznenadilo prvi aranžmani za leto 2018. godine su prodati još u oktobru mesecu, samo što se završila letnja sezona. Oni tur operateri koji su bili najvredniji i izbacili ponudu za narednu sezonu, već su dobar deo kapaciteta i prodali“, kaže Žaklina Tufonić, vlasnik agencije „Aster travel & trade“ u Boru.

Razlog za žurbu su rane uplate sa većim popustima i dužim rokom otplate, koje omogućavaju značajne uštede.

 „Postoje te vrste olakšica, tzv. first minute ponude gde se popusti za rane rezervacije kreću čak i do 40 odsto. U ovom trenutku zaista je veliki broj ponuda, jer veliki broj agencija rade sve interesantnije i raznovrsnije destinacije, ali zato imamo i razliku u ponudama, odnosno popustima koji se kreću od 15 do 40 odsto i to ne samo na avnsnu uplatu već i za rezervaciju do određenog perioda“, kaže Žaklina Tufonić, vlasnik agencije „Aster travel & trade“ u Boru.

Među brojnim destinacijama koje su u ponudi i ove godine najveće interesovanje vlada za Grčko primorje.

Definitivno najatraktivnija je Grčka, a sve veće interesovanje vlada i za Crnu Goru. Ono što mi radimo već dve tri godine unazad je i promocija Hrvatske, kao letnje destinacije i na našu sreću imamo interesovanja. Turska će, nadam se ponovo biti aktuelna ove godine i već sada imamo najavljene čartere za Antalijsku regiju sa isto tako povoljnim cenama za rezervaciju u ovom periodu“, ističe Tufonić.

U ovom trenutku u Grčku, u sezoni tokom jula i avgusta može da se putuje za nekih 60 evra, ako se sada rezerviše u ovom trenutku. Ovo su podaci za Eviu, Edipsos, Pefki. Cena aranžmana, ako se sada rezerviše, može da ide i do 250-280 i 300 evra za regiju Halkidiki. Ove cene će biti znatno više od marta meseca“, ističe Žaklina Tufonić.

U agenciji Aster planiraju i grupne programe letnjih aranžmana za uplatu preko sindikalnih organizacija, koji će sa prevozom iz Bora koštati od 70 do 100 evra. Ovi programi putovanja biće realizovani krajem maja i početkom septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *