Bajk fest u Kladovu

KLADOVO – U Kladovu će 2. jula biti održan Bajk Fest koji okuplja ljubitelje biciklizma i avanture i kroz zanimljiv program i zajedničku vožnju predstavlja novi turistički proizvod – Đerdapsku biciklističku rutu. Đerdapska biciklistička ruta koja povezuje Kladovo i Drobeta Turnu Severin dugačka je 228 km i sastoji se od šest manjih ruta koje imaju za cilj da upoznaju bicikliste sa kulturnim i prirodnim blagom ovoga kraja. Mapirano je 15 tačaka, sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička, a svaka od njih predstavlja jednu od atrakcija koje stvaraju uspomene za ceo život. Razvoj rute su podržale Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u Srbiji i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Okupljanje je planirano u Kladovu na kružnom toku na ulasku u grad 2. jula u 9.30 časova i nakon kratke gradske vožnje u Kladovu, biciklisti će se odvesti do Dobreta Turnu Severina i kampa Balotešti gde će učestvovati u brojnim programima, kao što su biciklističke igre i muzički programi, dok će u Kladovu imati prilike da se oprobaju u besplatnim vožnjama kajakom.

Bajk Fest deo je festivala Blue Week (Plava nedelja) koji ima za cilj da proslavi Međunarodni dan Dunava, a održava se u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju, Turističke organizacije Kladovo, udruženja Cyclomaniacs, Biciklističkog udruženja Đerdap i udruženja Wild Serbia.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *