Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovni studija u Boru

U narednoj godini, borski maturanti imaće mogućnost da završe strukovne studije na nekom od šest profila koji nudi Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija u Boru. Danas je povodom dogovora na tu temu održan sastanak sa predstavnicima borske lokalne samouprave i direktorima borskih srednjih škola.

BOR – U Gradskoj upravi u Boru održan je sastanak  direktora borskih srednjih škola i predstavnika lokalne samouprave sa predstavnicima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovni studija. Cilj sastanka je pružanje mogućnosti borskim maturantima da u svom gradu studiraju na nekom od smerova koje nudi visokoškolska ustanova koja pokriva tri naučna polja – društveno humanističko, tehničko tehnološko i umetnost.

Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovni studija u narednom periodu prezentovaće budućim borskim studentima i njihovim roditeljima svoje studijske programe u okviru Dana otvorenih vrata, kako bi se dovoljno informisali i odlučili za neki od programa. Mogućnost studiranja imaće i oni  koji su nekada započeli studiranje i nisu ga završili. Konsultacije profesora i sudenata održavaće se jednom nedeljno u Boru, što bi znatno smanjilo troškove studiranja, odnosno putovanja. Profesori bi na taj način pružali i teoretsko i praktično znanje studentima“, kaže Tamara Matić, koordinator za odnose sa javnošću BAPUSS.

Ova visokoškolska ustanova nudi mogućnost školovanja maturantima na šest studijskih programa – finansije, računovodstvo i bankarstvo, porez, carine, marketing, menadžment, informacioni sistemi i tehnologije i javna uprava.

Širok spektar profila namenjen je ljudima koji žele da se usko stručno obrazuju i osposobe za određena zanimanja odmah nakon tri godine, uz mogućnost da nastave specijalističke studije i na četvrtoj godini ili  master strukovne studije na četvrtoj i petoj godini“, naglasila je Matić.

Ono što izdvaja ovu akademiju od ostalih jeste i pružanje stručne prakse koja je integrisana u stručne programe, obavezna je i priznaje se kao radno iskustvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.