Bolji uslovi u Biznis inkubator centru

BOR – Biznis inkubator centri, kao mera podrške privrednom razvoju, u Srbiji postoje već deset godina. Prvi je otvoren u Knjaževcu 2005. godine, a godinu dana posle toga osnovan je i u Boru. I danas, desetak preduzetnika koji se uglavnom bave proizvodnjom ovde posluje. Kapacitet je stalno potpuno popunjen i po tome je borski Biznis inkubator centar među najboljima u Srbiji. Ali, uslovi su do skora bili loši, zbog prokišnjavanja krova. Deo plafona je počeo da propada, a dve prostorije su zbog toga bile neupotrebljive.

Zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena na osnovu projekta koji je pokrenula Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, ovaj problem je rešen.

„Konkurisali smo sa dva projekta, jedan u vezi infrastrukture, a drugi u vezi nabavke kancelarijske opreme. Za sanaciju krova, uređenje prostorija i plafona koji su bili oštećeni zbog prokišnjavanja i postavljanje novih ulaznih vrata, dobili smo 900 hiljada dinara. Još 350 hiljada dinara, koje smo dobili na osnovu drugog projekta uložili smo za nabavku računara, štampača, skenera i prateće opreme.“ – kaže Anabela Stojanović – direktor biznis inkubator centra Bor

„Mi imamo odličnu saradnju sa Agencijom za regionalni razvoj Srbije. Biznis inkubator centri su veoma važan deo razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji i nadamo se da će vaš centar u Boru krenuti napred. Mi podržavamo privatni preduzetnički sektor i to nam je prioritet u Srbiji, a biznis inkubator centri su značajan deo tog projekta i kao takavi za nas su veoma bitni, tako da ćemo i dalje biti prisutni u tom području.“ – naglasio je Štefan Hajeg iz nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

„Borski inkubator centar je dobar primer kako se radi, jed ovde posluju preduzetnici koji se uspešno bave proizvodnjom. Zato ćemo nastojati da i dalje pomažemo, koliko je u našoj moći“ – dodala je Maja Pejčić, zamenik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj

Bez obzira na to što već duže vreme nema mesta u borskom Biznis inkubator centru, postoji stalno interesovanje preduzetnika rad u njemu, tako da postoji potreba  za proširenjem. Međutim to iziskuje velika finansijska sredstva kojih za sada nema, kažu u Biznis inkubator centru u Boru.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/IuVEBHfRFf0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *