Bor sve atraktivnija destinacija za turiste

BOR – Hotel „Jezero“ na Borskom jezeru, tokom 2015. godine beleži 10 odsto veću posećenost nego lani, a goste svakodnevno osim hotelske ponude privlači i sve sređenija okolina, kao i sve bogatiji sadržaji, posebno novootvoreni etno restoran „Jezerce“. Prema rečima upravnika Hotela, Milice Milovanović, smeštajni kapaciteti su tokom praznika rasprodati, a zimsku sezonu upotpuniće i kongresni turizam. 

„Mi smo završili godinu veoma uspešno. Tokom 2015. godine imali deset odsto više noćenja nego prošle godine, što je oko 22.500 noćenja. Mnogo toga smo uradili i u Hotelu i u okolini, a najvažnije za nas, ali i za goste svakako je otvaranje etno restorana „Jezerce“, koji je nakon otvaranja nastavio da privlači posetioce. Tokom zime je uvek manji obim posla nego tokom proleća i leta kada popunjenost ide i do 90 odsto što je zaista odlično. Sada se moramo fokusarati na vikede i poslovni turizam. Imamo već najavljene seminare, pa mislim da tu neće biti problema. Nadam se da će nas i vreme poslužiti i da ćemo ugostiti i one koji bi ovde došli zbog zimskog odmora i zimskih sportova“ – istakla je Milica Milovanović, upravnik hotela „Jezero“. 

Iako sa nešto manje gostiju nego prethodne godine, i klub „RTB Bor“ beleži dobru posećenost – kaže upravnik Violeta Vučković: „Imamo dosta gostiju sa strane i čini mi se da se za nas više čulo. Imamo goste iz Beograda, Niša, Bugarske i Rumunije, dalje se čulo za nas, pa mislim da je to veoma pozitivno u našem poslovanju“.

Brinući o turistima koji sve češće Bor biraju za putovanje, odmor i uživanje, turistički radnici planiraju različite novine, očekujući još bolje dane za grad bakra koji dobija zasluženo mesto na turističkoj mapi Srbije.

„Uvek imamo velike planove. Nadam se da ćemo ih i realizovati u ovoj godini. Mnogo smo uradili, a planiramo i nove projekte na uređenju, ali i bogaćenju sadržaja. Planiramo nešto za sportove na vodi i nadam se da ćemo to realizovati jer prošle godine nismo stigli da i to završimo“ – kaže Milica Milovanović, upravnik hotela „Jezero“.

„Nadam se da ćemo radiiti dobro kao i do sada, da ćemo biti bolji ako možemo i da ćemo uspeti da gostima i gradu ponudimo nešto novo, hranu, provod, uopšte nešto novo u našoj ponudi. Ekipa je ista, nadam se da možemo sve da ostvarimo. Postojimo već sedam godina što svakako jeste dokaz da možemo i umemo, pa se nadam da ćemo tako i nastaviti “ – rekla je Violeta Vučković, upravnik kluba „RTB Bor“.

Dobar glas daleko se čuje, pa u Bor svakodnevno dolaze novi turisti, a o ponudi i kvalitetu najbolje svedoče oni koji se uvek vraćaju. Dvadeset odsto gostiju Hotela „Jezero“ tokom novogodišnjih praznika bili su turisti koji ovaj kraj posećuju već dve, tri godine, a nakon zimskog odmora ovde, već planiraju i letovanje.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3ki3ap“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *