Borani otkazali aranžmane za letovanje u Turskoj

BOR, SRBIJA – Zbog pokušaja puča u Turskoj, predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije –Juta održali su sastanak kako bi razmotrili bezbednosne rizike po srpske turiste koji su odlučili da godišnje odmore provedu na turskom primorju. Nakon što je ustanovljeno da bezbednost srpskih turista nije ugrožena doneta je jednoglasna odluka da se letnja turistička sezona u Turskoj nastavi.

Na sastanku u Ministarstvu trgovine i turizma, gde su prisustvovali svi relevantni organi, dogovoreno je da turistička sezona u turskoj može nesmetano da se nastavi, da bezbednosna situacija u Turskoj nije ugrožena, da su naši putnici i na destinaciji Turska potpuno bezbedni, da su naši partneri i naši predstavnici dali potvrdu da je sve u redu i na osnovu svega toga, njihovog viđenja i naših dosadašnjih razgovora i informacija koje imamo, jednoglasno je donešena odluka da i dalje nesmetano možemo da radimo Tursku, da nesmetano čarter AIR Srbije lete na toj destinaciji“, istakao je za RTV Bor Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora Jute. Prema njegovim rečima svi aranžmani za ovu destinaciju, na kojoj trenutno boravi više od 2500 srpskih turista, rasprodati su do 15. avgusta, dok je samo pet do sedam odsto aranžmana otkazano.

Kada je reč o turistima iz Bora, većina se i ove godine tradicionalno odlučila za odmor u nekoj od susednih i zemalja u okruženju: Grčku, Crnu Goru i Bugarsku, dok je manji broj zaljubljenika u turska letovališta, pre sukoba u ovoj zemlji ipak otkazao letovanje na ovoj destinaciji.

„Za letovanje u sezoni 2016, za destinaciju Turska srećom ili nažalost nemamo rezervacije u ovom momentu. Imali smo rezervacije na početku godine, međutim sve smo to otkazali na vreme, dok nije bilo nikakvih penala. Organizatori sa kojima smo radili su definitivno odustali mnogo ranije od letovanja u Turskoj, tako da smo mi putnike na vreme obavestili. Bilo je onih koji su kako kažu zaljubljenici u letovanje u Turskoj, bilo je onih koji jesu bili hrabri, ali nisu imali društvo“, istakla je Gorica Barbulović, direktor Turističke agencije Aster travel Bor.

Prema rečima potpredsednika upravnog odbora Jute, Milana Lainovića Juta će sarađivati sa Ministarstvom i turskim partnerima i pomno pratiti razvoj političke situacije u ovoj zemlji, kako bi brzo reagovali ako to neka nova situacija nalaže.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/o16TjezaGP8″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *