„Borci za Bor“ nastavljaju humanitarnu misiju

BOR – Udruženje građana „Borci za Bor“ uspešno realizuje humanitarne akcije i u 2021. godini. Domu Manastira „Sveta Petka“ u Izvoru kod Paraćina, donirali su milion 253 hiljade dinara.

Deo pomoći su hrana i sredstva za higijenu čija je vrednost milion 32 hiljade dinara, a 221 hiljada dinara donirana je za ostale troškove koje ovaj dom ima. Inače, u Domu Manastira „Sveta Petka“ je 90 štićenika o kojima brine deset sestara, pa im je potrebno da dodatno angažuju ispomoć meštana Izvora, što takođe iziskuje novac“, kaže Dalibor Jović, ispred Udruženja građana „Borci za Bor“.

Osim ove donacije, „Borci za Bor“, sredstvima koje je prikupio Sindikat Rudara u Boru, kupili su belu tablu za OŠ“Sveti Sava“, a u toku je još jedna humanitarna akcija gde prikupljaju novac za operaciju male boranke Sare Nikolić.

Pozivamo građane da daju dorovoljni prilog ili da slanjem SMS poruke 948 na broj 3030, čija je cena 200 dinara, učestvuju u akciji. Sari je za operaciju u Americi potrebno 30 miliona dinara, a do sada je prikupljeno blizu pet miliona“, apeluje Jović.

Vreme nije saveznik naše sugrađanke Sare, pa je svaka pomoć dobro došla, kako bi se operacija što pre obavila, naglašava Dalibor Jović.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *