„Borci za Bor“ poklonili Opštoj bolnici EKG aparat

BOR-Udruženje građana Borci za Bor nastavlja da donira aparate i opremu Opštoj bolnici u Boru. Ovoga puta su se odlučili za stetoskop i dvanestokanalni najsavremeniji EKG aparat koji je od izuzetnog značaja za ovu zdravstvenu ustanovu.

„Ova pomoć je dragocena, jer se dnevno na trijaži  obavi do 70 pregleda od toga, kod  40 pacijenata mora da se uradi EKG. Koristiće, naravno, i drugim lekarima,rekao je Goran Bogdanović“, zamenik direktora Opšte bolnice u Boru.

Kao humanitarno udruženje EKG aparat  smo kupili po značajno nižoj ceni. Koštao je 260 hiljada dinara,a mi smo ga dobili za 190 hiljada dinara“, dodao je Dalibor Jović iz Udruženja „Borci za Bor“.

Takođe  su članovi udruženja za  ovu borsku zdravstvenu ustanovu uručili i donaciju naše sugrađanke dr Vesne Budić Spasić.

Ona živi i radi u Beču i poslala je Bolnici u Boru mantile, insulin, lekove za dijabetičare. Vrednost donacije je hiljadu i 500 eura“, naglasio je Dalibor Jović.

Ćlanovi Udruženja „Borci za Bor“ planiraju, takođe, da u skorije vreme Bolnicu opreme i posteljinama. Do sada su borskoj zdravstvenoj ustanovi donirali kolica za nepokretnu decu, vrednosti oko četiri hiljade eura, zatim bezkontaktne toplomere, merače pritiska, vizire.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *