Zamena javne rasvete do kraja jeseni

ZAJEČAR – Između Grada Zaječara i preduzeća Petrol d.o.o. Beograd, koje je deo korporacije Petrol ad Ljubljana, privatnog partnera za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije, juče je potpisan ugovor koji Zaječaru treba da donese značajan kvalitet i uštedu sredstava. Kompletna zamena trebalo bi da bude završena do kraja jeseni.

U ovom trenutku, prosečno, mesečno, poslednjih godinu dana, Grad Zaječar plaća negde oko 5,3 miliona dinara za javnu rasvetu u gradu i selima iz budžeta Grada, što je na godišnjem nivou blizu 64 miliona, a što prema rečima gradonačelnika Zajećara Boška Ničića, nije malo.

Potpisivanje ovog ugovora doneće značajnu promenu u javnom osvetljenju na području Zaječara, rekao je Uroš Bider, direktor kompanije Petrol u Srbiji, u ime korporacije koja će narednih 15 godina garantovati uštedu i kvalitet baveći se javnim osvetljenjem u Zaječaru. Paralelno sa zamenom postojeće, radiće se i proširenje javne rasvete na mestima gde je do sada nikad nije bilo, a cena koju je partner odredio za proširenje kreće se oko 300 do 350 evra po banderi i sijaličnom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *