Borska bolnica dobila novo sanitetsko vozilo

BOR – Vozni park borske Opšte bolnice bogatiji je za sanitetsko vozilo. Ministarstvo pravde je deo sredstava prikupljenih od kazni opredelilo  za kupovinu 21 vozila za zdravstvene ustanove u Srbiji od kojih je jedno pripalo Bolnici  Bor.

„Zahvaljujući stalnim dopisima, zahtevima dobili smo savremenu i kvalitetno opremljeno sanitetsko vozilo neophodno za siguran transport bolesnika  do Beograda, Niša i drugih gradova“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

      Opšta Bolnica u Boru je imala  do sada dva veća i jedno manje vozilo, koja su stara sedam godina i  prešla po pola miliona kilometara. Zbog toga je, nema sumnje, ova donacija veoma značajna.

„Udaljeni smo od Beograda 250 kilometara, uz to nam je i loša putna mreža, tako da nam je vozilo veoma značajno. Cena mu je šest miliona i 800 hiljada dinara, znači nije jeftino“, ističe Joksimović.

Iako im poklon Ministarstva pravde i te kako mnogo znači, direktor borske Opšte bolnice Goran Joksimović dodaje da im je za bolji i kvalitetniji transport neophodno još jedno sanitetsko vozilo. Tada bi bili dobro opremljeni za duži vremenski period.

Bolnica dobila novo sanitetsko vozilo, 19. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *