Borski kik bokser drugi na svetu

BOR – Borski kik bokser Boban Nikolić osvojio je srebrnu medalju na svetskom prvenstvu, koje je nedavno održano u blizini Venecije u Italiji. Kao reprezentativac Srbije, Nikolić je u disciplini lou kik do 57 kilograma, u finalnom meču na poene poražen od predstavnika Azerbejdžana. Prema Bobanovim rečima presudilo je iskustvo protivnika.

Borbe do finala su takođe bile izuzetno teške i zahtevne. U sva tri meča protivnici su mi bili takmičari iz zemalja koje su najdominantnije u borilačkim sportovima. Očekujem da ću na Evropskom prvenstvu naredne godine osvojiti jednu od medalja“, naglasio je Nikolić.

Na ovom takmičenju učestvovalo je blizu 2.000 kik boksera koji su nastupali u nekoliko disciplina po težinskim kategorijama.

Juniorski reprezentativci ovog borskog kluba, Uroš Krstić i Damir Sejdija učestvovaće početkom novembra na Evropskom prvenstvu u Budvi, a do kraja godine borski kik bokseri takmičiće se i na Balkanskom kupu, gde se očekuju zavidni rezultati s obzirom na njihovu trenutnu formu, napominju treneri.

Inače, Kik boks klub Bor ima više od 100 članova raspoređenih po selekcijama i grupama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.