Čišćenje posle prvomajskog uranka

BOR – Radnici Javnog komunalnog preduzeća „3.oktobar“ u Boru dan nakon prvomajskog uranka angažovani su na čišćenju obale Borskog jezera. Smeće je uklonjeno duž jezera, a posla je bilo za jednu ekipu.

Za razliku od prethodnih godina, zbog lošeg vremena mnogo manje ljudi je boravilo na jezeru, tako da je i količina smeća koju za sobom ostave nakon roštiljanja i slavlja manja nego ranije.Uoči praznika, ekipe su očistile i uredile sve travnate površine na obali Borskog jezera, glavnoj plaži i prilazne puteve, postavljene su stubne kante i kontejneri, a tokom uranka takođe je dežurala ekipa za čišćenje kao i cisterna sa pijaćom vodom„, kaže Lela Dražić poslovođa Radne jedinice „Zelenilo“ u Javnom komunalnom preduzeću „3.oktobar“ u Boru.

Osim ove lokacije, borski komunalci uredili su i okolinu Zlotkih pećina gde je danas tradicionalna proslava 2. maja. Cisterna sa pijaćom vodom postavljena je i ispred Lazareve pećine, a nakon praznika, radnici borske komunalne službe nastaviće redovne prolećne aktivnosti, košenje zelenih površina i uklanjanje divljih deponija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *