Da se sudstvo i pravda približe građanima

U svim sudovima na području Srbije i ove godine se realizuje projekat „Otvorena vrata pravosuđa“. Osnovni cilj projekta je jačanje poverenja građana u pravosudne organe, a pokrenut je na inicijativu međunarodnih institucija. 

BOR – U okviru obeležavanja Evropskog dana civilne pravde u Osnovnom sudu u Boru organizovan je Dan otvorenih vrata. Namera je da se poveća poverenje građana u sudstvo i pravda približi građanima. Zainteresovani su imali priliku da se neposredno upoznaju sa radom suda, pravima i obavezama u ostvarivanju sudske zaštite, kao i da se informišu o najnovijim propisima iz oblasti sudstva i pravosudnih profesija. Na osnovu višegodišnje prakse, u Danu otvorenih vrata gosti borskog suda bili su srednjoškolci.

Na ovaj način se uspostavlja proaktivni odnos između građana i predstavnika pravosuđa. Namera je da se građani upoznaju sa svojim ustavom zaštićenim pravima i radom suda. To jača integritet suda i njegovu odgovornost jer on postaje transparentan i dostupan javnosti„, naglasio je Želimir Trujić, portparol i zamenik predsednika Osnovnog suda Bor.

Dan otvorenih vrata u Osnovnom sudu u Boru organizuje se već osam godina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.