Dan MZ Rudna Glava

RUDNA GLAVA, MAJDANPEK – Rudna Glava, najveće selo u opštini Majdanpek, sa preko dve hiljade žitelja, danas obeležava Dan mesne zajednice. Zbog aktuelne epidemiološke situacije tim povodom nije bilo posebnih dešavanja, a izostala je i tradicionalna manifestacija „Sačuvajmo gajde i stare igre od zaborava“. S druge strane, uprkos aktuelnoj pandemiji korone, u ovom selu je u proteklih godinu dana urađeno dosta toga.

Zahvaljujući inicijativi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u našem selu je  nedavno otvoren pogon fabrike „Jumko“ u kojem je posao našlo oko 80 žena i to je svakako jedna od najznačajnijih investicija u godini između dva praznika. Pored toga, renovirana je i opremljena seoska ambulanta, a privodi se kraju i kompletno renoviranje Doma kulture, uključujući i plato ispred doma i potporni zid iza objekta“, ističe Danijel Stojanović, predsednik IO MZ Rudna Glava.

Meštani Rudne Glave posebno su zadovoljni onim što je urađeno po pitanju rekonstrukcije putne infrastrukture, kako regionalnih, tako i lokalnih saobraćajnica, a ono čime se još mogu pohvaliti je i novoizgrađeni sportski teren, koji je ovo selo dobilo kao nagradu za osvojeno prvo mesto na Republičkim seoskim sportskim igrama, 2019. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *