BOR – Talentovani učenici borskih osnovnih škola učestvovali su u tradicionalnom otvorenom ateljeu, koji je u okviru manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10 sati organizovao borski Muzej rudarstva i metalurgije.
Dragana Ignjatović viši kustos u borskom Muzeju kaže: „Učestvuju učebnici svih škola, i uvek se rado odazovu u ove radionice. Ovogodišnja tema jeste Muzej iz mog ugla, a tehnike kojima rade biraju sami. Muzej je obezbedio drvene, vodene boje, tempere i atmosfera u kojoj rade je zaista sjajna“.
Radovi nastali u otvornom ateljeu borskog muzeja izloženi su na ulazu ove ustanove kulture, a u borskoj Narodnoj biblioteci svoje likovno umeće predstavili su Leonardo Jašari i Darjan Čukić, učenici 4. i 8. Razreda Osnovne škole Vuk Karadžić u Boru.
Ivana Pajkić direktor ove obrazovne ustanove, na otvaranju izložbe je naglasila: „Škola Vuk Karadžić ima mnogo talentovanih učenika, koji uz podršku svojih nastavnika na najbolji način iskazuju svoju kreativnost. Ono što rade Darjan i Leonardo je izuzetno i mi smo odlučili da to predstavimo našim sugrađanima“.
Likovne radove nadarednih mališana u Narodnoj biblioteci Bor posetioci će moći da pogledaju do 20. Maja, a izložba je realizovana u okviru projekta Lokalni mediji za prava Roma i U saradnji sa Narodnom bibliotekom Bor.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qkbsz“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *