Danas raspored učenika po srednjim školama

BOR – Nakon što su popunili listu želja i predali je matičnoj školi, učenici koji su ove godine završili osmi razred danas će moći da vide zvanične rang liste rasporeda u svim srednjim školama.

Prema kalendaru aktivnosti za sprovođenje završnog ispita učenika osmog razreda za školsku 2019/20. godinu, danas će biti objavljen raspored učenika po srednjim školama u Srbiji. U skladu sa listama želja koje su đaci predali matičnoj školi i osvojenim brojem bodova na završnom ispitu i u osnovnoj školi, na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do ponoći će biti objavljene konačne rang liste.  Nakon toga, 9. i 10. jula od 8 do 15 časova biće organizovan upis u srednje škole. Po završetku prvog upisnog kruga, ministarstvo će objaviti listu slobodnih mesta u srednjim školama za učenike koji nisu uspeli da upišu željenu školu u prvom krugu. Drugi upisni krug planiran je za ponedeljak, 13. jul.“, kaže Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

U Boru je ove godine osmi razred završilo 320 učenika, a srednje škole nude 450 mesta za upis u prvi razred, tako da ima dovoljno mesta za sve đake u borskim srednjim školama, pa će kao i prethodnih godina verovatno već u prvom krugu svi upisati željenu školu, kaže Radiša Petković koordinator rada borskih osnovnih škola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *