Opštinsko veće Majdanpek raspodelilo medijima 4,5 miliona za javno informisanje

MAJDANPEK – Na dnevnom redu 42. sednice Opštinskog veća Majdanpek našlo se čak 25 tačaka dnevnog reda, s obzirom na to da je od ukidanja vanrednog stanja održana samo jedna sednica.

Upravo zbog vanrednog stanja, članovi Veća doneli su Odluku o pomeranju roka za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na ogrevno drvo, sa 31. maja na 15. jul, a takođe, usvojen je i predlog zaključka o oslobađanju plaćanja učešća roditelja za usluge boravka i ishrane dece u Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“, tokom trajanja vanrednog stanja.

Opština Majdanpek je ovogodišnjim budžetom za javno informisanje obezbedila 4,5 miliona dinara. Nakon završenog konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja Opštinsko veće usvojilo je, na današnjem zasedanju, predlog po kojem je od 26 prispelih prijava, podržano osam projekata.

Najviše sredstava 999 hiljada pripalo je preduzeću „Saška radio“ iz Mosne, za projekat „Veze između“, Radio televiziji Majdanpek 902 hiljade za realizaciju projekta „Život žena u selima“, dok je preduzeću „ŠRIF“ Bor,  za pripremu i emitovanje „Majdanpečke hronike“ dodeljeno 900 hiljada dinara.

Članovi Veća, usvojili su, između ostalog i niz tačaka koje se odnose na podsticaje u poljoprivredi u ovoj godini, a jedan od najvećih, u iznosu od osam miliona dinara tiče se investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Saglasnost je data i na izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u prvom kvartalu, iz ovogodišnjih programa poslovanja javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *