Deseti Medijski forum jugoistočne Evrope

0

BEOGRAD – Globalni uslovi za profesionalno novinarstvo se pogoršavaju, prostor za medijske slobode i istraživačko novinarstvo se sužava, a sve više novinara izloženo je napadima i stradanju, rečeno je na konferenciji Medijskog foruma Jugoistočne Evrope u Beogradu, kojoj je na poziv OEBS-a prisustvovao i direktor Radio televizije Bor Vladan Novović.

Srbija nikad nije imala bolje medijske zakone, ali nikad nije bilo gore stanje u medijima, jer su novinari obespravljeni i loše plaćeni ocena je učesnika panela „Mediji i politika u Srbiji“. Postoji oko 1600 registrovanih medija, a tržišta nema niti se vrti velika količina novca koja bi zadovoljila sve zainteresovane medije. Najčešće je entuzijazam ono što pokreće novinarske redakcije, a ne materijalna potpora.

Medijski radnici su apsolutni gubitnici tranzicije, obespravljeni, slabo plaćeni i nezaštićeni ocenjeno je na ovom panelu, na kome su učestvovali predstavnici novinarskih udruženja, OEBS-a i glavni urednici najvećih novinskih kuća Srbije.

 

Deseti Medijski forum jugoistočne Evrope , 22. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *