BOR – Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Razvojnom agencijom Srbije, pokrenuo je konkurs za domaća mikro, mala i srednja preduzeća za digitalnu transformaciju njihovog poslovanja. Za manje od godinu dana rada Centra ovim programom je obuhvaćeno oko 100 srpskih firmi.

Digitalna transformacija je dobra prilika za preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu savremene poslovne modele i da naprave nove proizvode koji će im obezbediti brži rast i osvajanje novih tržišta. Na ovaj način će, između ostalog, povećati konkurentnost, omogućiti bolji odnos između kupaca i dobavljača, imati veću profitabilnost, poboljšati uslove finansiranja“, rekao je Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Uslovi za prijavljivanje su da je preduzeće najmanje dve godine registrovano u Agenciji za privredne registre, da su aplikanti većinski vlasnici firmi, da imaju najmanje 5, a najviše 249 radnika, da su izmirili sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i da nije pokrenut postupak stečaja ili likvidacije i da nije postojala bilo kakva zabrana poslovanja u prethodnoj godini. Konkurs je otvoren u ovoj i narednoj godini. U troškovima ka digitalnoj transformaciji Centar za digitalnu transformaciju, GIZ i Razvojna agencija Srbije učestvuju sa polovinom sredstava, a maksimalno do 5.000 evra,  a polovinu obezbeđuje zainteresovana firma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.