Dobra turistička sezona u Kladovu

KLADOVO – Opština Kladovo, kao i ostali gradovi i opštine u Srbiji, ove godine je ostala uskraćena za organizaciju mnogih manifestacija zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom. Međutim, Turistička organizacija Kladovo je iskoristila potencijale ovog dunavskog kraja i fokusirala se na promociju zaniljivih turističkih lokaliteta koje imaju, pa je ove sezone zabeležen rekordan broj poseta, ali domaćih turista.
„U julu i avgustu svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni. Najviše poseta zabeleženo je na vodopadu Blederije, Hidroelektrani Đerdap, ali i na gradska plaža i istorijskim lokalitetima kao što su Trvđava Fetislam, Trajanov most, Tvrđava Dijana, arheološki muzej“,kaže David Đurđević direktor TO Opštine Kladovo.
Turistička sezona ovog leta značajno se razlikuje od prethodnih i u Kladovu, ali je zatvaranje granica doprinelo boljoj posećenosti domaćih turističkih lokaliteta kojih je Srbija prepuna, kaže Đurđević, pa se turistički poslenici nadaju da će naši ljudi i narednih godina nastaviti da upoznaju svoje okruženje i koriste prelepe prirodne potencijale koje imamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *