Dodatnih šest programa samozapošljavanja za grad Bor

BOR – Među programima Nacionalne službe za zapošljavanje koji imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti u Srbiji, nekoliko programa odnose se na one koji završavaju fakultet sa dobrim prosekom. Prošle godine pokrenut je projekat zapošljavanja svršenih studenata, koji imaju prosečnu ocenu veću od 8 i po. Kada se zaposle oni 12 meseci dobijaju po 35 hiljada dinara i plaćene doprinose, a taj program u Boru je ove godine iskoristilo pet visokoškolaca.

Prema rečima člana Upravnog odbora Nacionalne službe zapošljavanja Dragana Jakovljevića, u preraspodeli republičkih sredstava, koja se očekuje ove nedelje, borskoj Filijali biće odobrena sredstva za još šest programa samozapošljavanja, s obzirom na to da  za ovaj program postoji veliko interesovanja.

On naglašava da je, što se tiče izdvajanja sredstava, Bor jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji, koja iz svog budžeta procentualno izdvaja najviše za programe zapošljavanja i dodaje da to upotpunjuje republičke programe, a cilj je da se nezaposlenost u što kraćem roku smanji ispod deset odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *