Pokrenuta likvidacija Apoteke Bor i potpuni otkup zgrade Mulen Ruž

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na poslednjoj sednici dve važne odluke koje se odnose na Apoteku Bor i objekat Mulen Ruž u ulici 7. juli.

Prema skupštinskoj odluci, pokrenuta je likvidaciji Apoteke Bor, a glavni razlog za to su velika dugovanja koja ova zdravstvena ustanova ima, što zbog čega gotovo dve godine ne može da obavlja delatnost. Time će prestati i računanje kamate na dug, koji je sada pao na Grad Bor kao osnivača, a šestoro zaposlenih koji se još uvek nalaze u radnom odnosu moći će da potraže drugi posao. Oni su do sada imali problem, jer Apoteka nema direktora, tako da nisu mogli da dobiju raskid ugovora o radu.

Što se objekta Mulen Ruž tiče, usvojen je amandman na sporazum koji postignut pre više od godinu dan, kojim je predviđeno da Grad Bor otkupi ovaj objekat. S obzirom na to prema ovom sporazumu, nije moguće ulaganje ili prenamena objekta do isplate svih rata, amandmanom je predviđena puna isplata ove godine, tako da će moći da se pokrene njegova dogradnja i uređenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *