Dugovanja Majdanpečana za grejanje 110 miliona dinara

MAJDANPEK – U Javnom komunalnom preduzeću za proizvodnju i distribuciju toplotne energije „Majdanpek“ prethodnu, 2019. godinu, ocenujuju kao relativno uspešnu.

Zahvaljujući subvencijama lokalne samouprave, u iznosu od 180 miliona dinara, obezbeđena je kontinuirana nabavka mazuta, zamenjen deo toplovoda, a remontovana su i oba kotla. Ono što se kao problem provlači godinama jeste niska stopa naplate usluga, odnosno, velika potraživanja, koja u ovom trenutku iznose oko 110 miliona dinara.

Iako redovno šaljemo opomene i najveća dugovanja pokušavamo da naplatimo sudskim putem, i dalje imamo problem sa velikim brojem korisnika daljinskog grejanja koji više ne žive u Majdanpeku, mnogi su u inostranstvu, što nam otežava namirenje dugova“, kaže Ljiljana Stanković, rukovodilac tehničke službe JKP „Majdanpek“.

Upravo zbog toga od lokalne samouprave su iz ovog preduzeća, krajem prošle godine, zatražili garanciju, kako bi  kod poslovne banke podigli kredit od 60 miliona dinara.

Jedan od najvećih planova za ovu godinu je rekonstrukcija i dogradnja postojeće toplane i nabavka novog kotla na drvnu sečku, za šta je postupak u toku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *