Fagerlund: Najuspešnije uhodavanje topionice do sada

BOR – Direktor „Ototeka“ za Evropu, Srednji istok i Afriku Adel Hatab, zamenik direktora „Ototeka“ Kim Fagerlund i sajt-menadžer Toni Korkan posetili su pogon nove topionice i svoje radnike koji, zajedno sa radnicima Rudarsko-topioničarskog basena Bor, uhodavaju novu tehnologiju. Oni su u razgovoru u pogonu i sa rukovodstvom Basena Bor izrazili zadovoljstvo što nova topionica radi i što su u njenoj  izgradnji i puštanju u rad učestvovali najbolji radnici „Ototeka“ i Basena Bor.
„Prezadovoljan sam kako izgleda pogon i ceo proces proizvodnje ovde. Impresionirali su me zaposleni iz RTB-a Bor i iz OTOTEK koji ovde rade i vode topionicu.  Uživali smo u saradnji sa RTB-om svih ovih godina koliko je zajednički projekat trajao jer i vi i mi imamo sposoban tim i dobre radnike. Ovaj projekat je veoma značajan za Srbiju. Veoma smo zadovoljni jer smo za njega isporučili najmoderniju tehnologiju, a vi ste dobili pogon svetske klase“ – rekao je Adel Hatab, direktor „Ototeka“ za Evropu, Srednji istok i Afriku.
Nakon posete novoj topionici, rukovodstvo OTOTEK-a sastalo se i sa menadžmentom RTB-a Bor.
„Pod nadzorom stručnjaka „Ototeka“ naši topioničari već sada vode proces proizvodnje u novom pogonu.   Očekujem da će za mesec-mesec i po iskorišćenje na bakru biti 98,5 i na sumporu 98 procenata, kako je i projektovano, pa će proizvodnja biti znatno ekonomičnija nego u staroj topionici.“ – naglasio je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.
„Impresionirani smo onim što smo videli u novom pogonu. Ovo je jedno od najuspešnijih uhodavanja postrojenja do sada jer smo u tome dobro sarađivali sa ljudima koje RTB ima. Ovo će biti veoma uspešna topionica i mi ćemo i dalje usko i uspešno sarađivati“  – kaže Kim Fagerlund, zamenik direktora „Ototeka“.
U razgovoru između rukovodstva „Ototeka“ i RTB-a Bor istaknuto je da će u bliskoj budućnosti „Ototek“ otvoriti kancelariju u Beogradu kao što je učinio kanadski SNC Lavalin koji je, zajedno sa „Ototekom“, gradio novu topionicu i fabriku sumporne kiseline u Boru.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2pxtnb“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.