Slatina je drugi put bila domaćin susreta sela opštine Bor. Gosti tradicionalne manifestacije u ovom borskom selu bili su članovi Kulturno umetničkog društva „Banjica“ iz Krivelja, a po pravilima Susreta sela domaćin je priredio i tematsku izložbu.
BOR – Pedesetčetvrta manifestacija „Susreti sela opštine Bor“ nastavljena je sinoć u Slatini, nadmetanjem kulturno-umetničkih društava sela domaćina i Krivelja. Tema ovogodišnje izložbe, koju po propozicijama u drugom krugu priređuje selo domaćin jeste „Oruđe, sprave i alati u različitim vidovima tradicionalnog privređivanja“, a meštani Slatine su u parku, u centru sela, izložili predmete kojima se nekada ručno obrađivala zemlja a od kojih većina više nije u upotrebi.
Kada je reč o samom programu članovi Kulturno umetničkog društva „Branko Olar“  iz Slatine izveli su stari običaj „Šojmanje“.
U preostalom susretu, u nedelju, od 20 sati, u Bučju,  kroz izložbu, običaje, igru, pesmu i kviz znanja predstaviće se kulturno-umetnička društva sela domaćina i Luke. Organizator manifestacije je Centar za kulturu, pokrovitelj Opština Bor, a medijski pokrovitelj Regionalna televizija Bor.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2q1y5w“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *