Gimnazijalci uspešni na takmičenjima

BOR – Prošlog vikenda u Zaječaru je održana republička smotra takmičara iz matematike,na kojoj je Borski okrug predsavljalo četiri učenika,po dva iz Negotina i Bora.Obojica borana su učenici Gimnazije „Bora Stanković“ – Nikola Bugarin, učenik drugog i Danilo Radojković, učenik trećeg razreda. Nikola je u svojoj kategoriji, u konkurenciji 70 učesnika, osvojio drugo mesto, što je veliki uspeh s obzirom na rang takmičenja i veliku konkurenciju.

Takmičenje je organizovano po razredima i kategorijama. „A“ kategorija su bili učenici matematičkih gimnazija, kakve su u Beogradu i Nišu i to su specijalizovane gimnazije koje se takmiče po višem i težem programu, a mi smo učestvovali u „B“ kategoriji svih ostalih gimnazija na nivou Srbije. Zadaci nisu bili jednostavni, tako da sam prezadovoljna Nikolinim uspehom.On je puno radio, spremao se temeljno, što je urodilo plodom“
 – rekla je Sanja Ilić Stojanović, profesor matematike u borskoj gimnaziji.
Ovaj uspešni gimnazijalac poznat je po velikom broju nagrada na takmičenjima iz fizike, a od ove godine, pogotovo posle osvojene druge nagrade, nastaviće da se takmiči i iz matematike.

Konkurencija je bila jaka, veliki broj učenika koji su takođe veoma uspešni u matematici. Bilo je potrebno dosta sistematskog rada sa profesorom, ali i samostalnog kod kuće. Planiram da nastavim da se takmičim kako iz fizike, tako i iz matematike“ rekao je Nikola Bugarin, učenik borske gimnazije.
 
Osim ovog takmičenja, borska gimnazija imala je svog predstavnika i na takmičenju Frankofonija održanom u Nišu, gde je u konkurenciji od 21 učesnika Nevena Pankalujić, učenica prvog razreda, osvojila drugo mesto.
Deca su zadovoljna postignutim uspehom, a profesori koji su ih spremali za takmičenje ponosni na svoje đake.Kontinuirani rad, veliki trud i zalaganje se uvek isplate,što su profesori i učenici gimnazije pokazali na delu i ovoga puta.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2innba“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.