I pored epidemije popunjeni smeštajni kapaciteti u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – I pored epidemije korone, smeštajni kapaciteti u opštini Majdanpek popunjeni su gotovo sto odsto, što  nije bio slučaj ranijih godina.

Ove godine popunjenost kapaciteta, kako u domaćoj radinosti, tako i u hotelima, je veća u odnosu na prethodnu i ranije godine”, ističe  direktor Turističke organizacije opštine Majdanpek Predrag Radaković, koji dobru posećenost objašnjava vaučerima Vlade Republike Srbije, koje su mnogi domaći turisti odlučili da iskoriste upravo u ovom delu Srbije, imajući u vidu brojne turističke potencijale, od Nacionalnog Parka Đerdap, preko Lepenskog Vira, do Rajkove pećine.

Pored  ovih “zvučnih” tačaka sa turističke mape Srbije, svi koji dođu u opštinu Majdanpek mogu videti  i neke manje poznate, ali ne i manje vredne prirodne i kulturne znamenitosti, poput Valja Prerasta, Belog Izvorca i mnogo toga još.

Naravno, tokom obilaska, posebno Rajkove pećine i lokaliteta “Lepenski Vir”,  imajući u vidu zatvoren prostor, poštuju se sve epidemiološke mere, u smislu broja posetilaca, propisanog odstojanja i nošenja zaštitnih maski”,  dodaje Radaković.

Boravak u smeštaju domaće radinosti upotpunjen je i bogatom gastronomskom ponudom, takođe, karakterističnom  za ovaj kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *