Inicijativa” Posao za Rome, napredak za opštine” predstavljen u Boru

BOR-Predstavnici Pokreta “Opre Roma Srbije”, u saradnji Romskom zajednicom u Boru, predstavili su inicijativu “Posao za Rome, napredak za opštine”. Cilj je da se u narednom periodu u  saradnji sa lokalnim institucijama zaposli što veći broj Roma i Romkinja. Nakon prethodnih razgovora  sa predstavnicima Grada Bora u narednoj godini Romima I Romkinjama je ponuđen određen broj poslova.

U saradnji sa gradskom upravom dobili smo spisak zanimanja, odnosno potrebnih deficitarnih radnih mesta. Ponuđeno je 51 radno mesto, uglavnom, u javno komunalnim preduzećima”, rekao je Vladimir Šainović, Pokret Opre Roma Srbije”.

Inicijativa “Posao za Rome, napredak za opštine” je proistekla nakon razgovora sa više hiljada Roma u Srbiji koji su istakli da je njihov najveći problem nazaposlenost .

“Razgovarali smo sa više od deset hiljada Roma u Srbiji i oni su potvrdili da je zapošljavanje jedan od prioriteta Roma. Zato smo došli u Bor gde beležimo radno sposobno stanovništvo”, dodala je Jelena Reljić, Pokret “Opre Roma Srbije”

Procenjuje se da na području Boru živi oko tri hiljade Roma.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *