Iz budžeta Opštine Majdanpek pet miliona dinara za medije

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je na današnjem zasedanju narativne i finansijske izveštaje osam medijskih kuća o utrošku sredstava dobijenih po osnovu projekata u oblasti javnog informisanja u 2020. godini, za šta je iz budžeta bilo opredeljeno pet miliona dinara.

Smatramo da su sve medijske kuće opravdale dobijena sredstva, čiji je iznos  nepromenjen i u 2021. godini. Jedina razlika u ovoj u odnosu na prošlu godinu je ta što najmanji iznos po projektu može iznositi sto hiljada, a najviši milion dinara“, rekla je Dijana Jovanović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Saglasnost je data i na predlog javnog konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja, koji će biti objavljen u jednom od dnevnih listova i na opštinskom sajtu.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek potvrdili su na današnjoj sednici  zaključke i odluke sa telefonskih sednica održanih u periodu od 10. decembra do 29. januara, a pozitivno su se izjasnili i o zahtevu Sindikalne organizacije organa uprave Opštine Majdanpek za odobravanje solidarne pomoći od četiri hiljade dinara, tokom 12 meseci ove godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *