Kiša odnela deo asfalta u Velikom Izvoru

ZAJEČAR, VELIKI IZVOR – Ova Velikoizvorska ulica asfaltirana je daleke 1980. godine i od tada nikada nije krpljena i ponovo asfaltirana. Vicko Dragojević, koji živi u ovoj ulici i koji je u invalidskim kolicima, kao da je zaboravljen od svih, jer je bukvalno zarobljen u svom dvorištu.

Osećam se diskriminisano, kolima je nemoguće proći, naravno ni kolicima sam ne mogu da siđem. Ako bi mi pozlilo ni vozilo Hitne pomoći ne bi moglo da dođe do kuće. Svake godine kiša spere ono čime se rupe zatvaraju i taj problem traje decenijama”,  kaže Vicko.

Što zbog invalidskih kolica, što zbog neasfaltirane i oštećene ulice, Dragojević je oslonjen na porodicu i njihovu pomoć. Sam, a sada čak ni uz njihovu pomoć, on ne može da se spusti u selo, ode do prodavnice, sreće se sa ljudima u selu. Predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor, Neli Nikolić, kaže da su nadležni upoznati sa ovim problemom.

Dragojević nije jedini kome je ovaj deo ulice problem, jer puno poljoprivrednika sa poljoprivrednom mehanizacijom koristi ovaj put koji odavno nije bezbedan. Ova ulica nam je prioritet, jer nije bezbedna i već je bilo nesreća zbog razoranog asfalta“, ističe Nikolić.

Nikolić dodaje da je poslednjih nekoliko godina nekoliko kilometara ulica u Velikom Izvoru presvučeno novim asfaltom. Mesna Zajednica se nada da će i ovih stotinak metara biti kompletno sanirano i da će ova ulica dobiti izgled onakav kakav je imala pre 40 godina, kada je prvi put asfaltirana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *