Kovid 19 u Timočkoj krajini

KNJAŽEVAC – U Kliničkom centru Niš dva Knjaževčanina preminula su od posledica infekcije koronavirusom, saopštio je dr Ivica Rakić, direktor Zdravstvenog centra. Svakoga dana bar dva pacijenta, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja šalju se u zdravstvene ustanove u Nišu,  dok se u Knjaževcu obavi do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzorkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno. Čekaju se rezultati 28 uzoraka.

ZAJEČAR – U Zaječaru su registrovana još četiri nova pozitivna slučaja na virus korona i to jednan muškarac i tri žene starosne dobi od 20 do 64 godine. Broj ukupno pozitivnih lica u gradu je 242, od čega 104 žena i 138 muškaraca, navodi se na portalu Grada Zaječara. Za još 93 uzorka rezultat se očekuje, a u referentne laboratorije poslato je još 29 uzoraka.

Od početka pandemije izlečeno je 138 osoba kod kojih je detektovana infekcija virusom covid-19.

KLADOVO – Na području Kladova covid 19 potvrđen je kod još šest osoba tako da je trenutno 49 obolelih među kojima je i četvoro dece mlađe od 18 godina.

Od početka epidemije u opštini Kladovo inificirano je  ukupno 86 lica, 35 je izlečeno, dok je dvoje preminulo, podaci su Zdravstvenog centra Kladovo. Sa brisevima uzetim zaključno sa današnjim danom iz referentnih laboratorija čekaju se rezultati za 40 testova.

NEGOTIN – U Negotinu su potvrđena još dva slučaja pozitivna na covid 19. Reč je o muškarcima starosti 39 i 79 godina. Obojica imaju blagu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *